Erik Winkelmann

Mijn naam is Erik Winkelmann. Sinds 2011 geef ik groepslessen en individuele sessies volgens de Feldenkraismethode.  Tijdens een studieperiode in Canada kwam in ik in aanraking met deze boeiende bewustheids- en bewegingsleer . Ik werd meteen gegrepen door de grote impact op lichaam en geest.

In mijn praktijk komt Feldenkrais samen met mijn ervaring uit 30 jaar KungFu en TaiChi training en lesgeven. Ook staande meditatie en NeiGong horen bij mijn dagelijkse praktijk. Uiteraard blijf ik verdieping in de Feldenkrais-methode zoeken, mijn mentor op dit moment is Jeff Haller.

Mij eigen interesse werd toen gewekt omdat ik na bijna 25 jaar als solobassist in het Metropole Orkest steeds weer tegen lichamelijke klachten aanliep. De Feldenkrais-methode heeft mij geholpen deze te overkomen. Net als ook nog meer collegae uit mijn orkest baat bij individuele sessies en groepslessen bij mij  hebben gehad.

Maar niet alleen musici zijn gebaat bij Feldenkrais: Hardlopers bijvoorbeeld verbeteren hun tijden en hun lichaamsgevoel en mensen met pijn leren zich zelf te helpen.