Groepsles

De groepslessen worden ook ATM’s genoemd (Awareness Through Movement: Bewust Door Beweging). Bij deze lessen leid ik je heel rustig en beheerst door een aantal bewegingen, meestal liggend. Iedereen kan meedoen. Je hoeft alleen maar gemakkelijke kleding te dragen en een (hand)doek te hebben om op te liggen. Als je door fysieke beperkingen niet in staat bent sommige bewegingen uit te voeren, kun je ook alleen maar in je hoofd mijn aanwijzingen volgen – met even groot effect.

Waarom

Met Feldenkrais kun je pijn en bewegingsklachten verhelpen en voorkomen. Iedereen beschikt over een eigen, beperkt repertoire aan bewegingen. Met Feldenkrais leer je dit repertoire te herkennen, te herstructureren en zelfs uit te breiden. Je vergroot je bewegingsmogelijkheden, waardoor je je lichaam anders, effectiever, kunt gaan gebruiken.

Agenda

De lessen worden gegeven in blokken van 4 à 5 sessies. Ze zijn opgebouwd rond één centraal thema.

Sept/Okt

Buigen-strekken. Deze gaan over de samenwerking tussen buik- en rugspieren.

Okt/Nov

Het bekken belichten. Het bekken als de plek waar alle bewegingen beginnen. Als de plek waar bovenlichaam en benen met elkaar worden verbonden.

Nov/Dec

Het hoofd en de wervelkolom. Hoe beïnvloedt je hoofd je rug en andersom. Wij zoeken verbindingen.

Januari

Het jaar begint met het onderzoek van de diagonale verbindingen in het lichaam. Helemaal in de traditie van Oosterse vechtkunsten proberen wij de relatie tussen de diagonale ledematen en de verbinding ervan te onderzoeken.

Februari

Zittende en staande lessen. Hoe kun je beter en ontspannen zitten en staan? Nieuwe gezichtspunten op de meest alledaagse lichaamshoudingen.

Maart

De overgang tussen liggen-zitten’ en ‘zitten-staan’. Hoe gaat dat eigenlijk, opstaan of gaan liggen? En hoe kan het makkelijker, of zelfs elegant? De overgangen tussen (rust-)posities, en hoe het makkelijker kan vanuit het Feldenkraisperspektief.

April

Buigen en strekken. De rol van buik- en rugspieren in het dagelijkse leven.

Mei

Het bekken: middelpunt van lichaam en  beweging.

Juni

Een beweeglijk hoofd: flexibel bewegen = flexibel denken.

Juli

Diagonalen: waarom je pijn in je linker schouder hebt, als je rechtervoet niet soepel is.

Wanneer en waar

De lessen worden gegeven op maandagavond om 21.00 uur in de Zamenhofstraat 108 bij UCT-Amsterdam.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor één les zijn 12,50 (incl. BTW)

Wat heb je nodig?

Je hebt makkelijke kleding nodig, plus een handdoek om op te liggen.

Boek nu een les en wordt een blijer mens.